Υφυπουργείο Τουρισμού


Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί το Α και το Ω στον τουρισμό και τη φιλοξενία. Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, αποτελούν τους Πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό και γι’ αυτό και η ανάπτυξη και επιβράβευση τους αποτελεί για το Υφυπουργείο Τουρισμού ύψιστη προτεραιότητα.

Ο νέος θεσμός βράβευσης του Υφυπουργείου, Cyprus Hospitality Awards, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους ανθρώπους του τουρισμού που υπερέβησαν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας εξαίρετη φιλοξενία και δημιουργώντας αξέχαστες εμπειρίες για τους επισκέπτες. Παράλληλα, επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν μέσα από τα σχόλια των επισκεπτών, όπως αυτά αναλύονται μέσω του συστήματος Online Reputation Management του Υφυπουργείου Τουρισμού. Το σύστημα ORM, συλλέγοντας τα σχόλια των επισκεπτών της Κύπρου από τις διάφορες πλατφόρμες στο διαδίκτυο, παρέχει στο Υφυπουργείο ολοκληρωμένη εικόνα για τoν βαθμό ικανοποίησης των επισκεπτών για όλο το φάσμα της τουριστικής εμπειρίας, από τα ξενοδοχεία και τα άλλα τουριστικά καταλύματα, τα κέντρα αναψυχής, τις παραλίες, τα σημεία ενδιαφέροντος, τις δραστηριότητες κλπ. Το σύστημα αποτελεί εργαλείο για αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν δύο βασικές κατηγορίες.  Η πρώτη κατηγορία, περιλαμβάνει 12 υποκατηγορίες βράβευσης σε ατομικό / ομαδικό επίπεδο, για τις οποίες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα υποβολής υποψηφιοτήτων μέσω της ιστοσελίδας των Βραβείων. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, θα γίνεται από αρμόδια Κριτική Επιτροπή.

Για την κατηγορία βράβευσης The Philoxenist of the year, η ανάδειξη του νικητή γίνεται αυτόματα ανάλογα με τον αριθμό των θετικών αναφορών / σχολίων των ατόμων στις διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες, ο οποίος εξάγεται από σύστημα αξιολόγησης του Φορέα Κύπρια Φιλοξενία.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει συνολικά 14 υποκατηγορίες βράβευσης σε εταιρικό επίπεδο. Η ανάδειξη του νικητή γίνεται αυτόματα βάσει του συστήματος ORM του Υφυπουργείου Τουρισμού. Στην κατηγορία pεριλαμβάνονται επίσης βραβεύσεις που συνδέονται με τα Σήματα Ποιότητας (Labels) του Υφυπουργείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://hospitalityawards.cy/
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Share